YKS’nin ilk oturumu olan TYT’nin tamamlanmasıyla gözler  sınavdan çıkan adayların yorumlarına çevrildi. Marmara Üniversitesi’nde sınava katılan öğrenciler, genel olarak soruların kolay olduğunu ama uzun sorular nedeniyle zaman problemi yaşadıklarını söylediler. Genel olarak Türkçe ve matematik sorularının zorluğundan şikayet ettiler.

Kutay Erol: Sorular kolay ama uzundu. Yetiştirmekte zorlandım. Geometri soruları uzun geldi.

Tuana Çakır: En çok matematik ve coğrafyada zorlandım. Fende ise kimya soruları zordu. İçeri girerken kimlik kontrolü sırasında görevliler, “saçını mı kestin, kilo mu verdin” diye sordular. Sonra inceleyip içeri aldılar.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

Yağmur Ergül: Sınav genel kolaydı ama Türkçe’de paragraf soruları uzun olduğu için zorlandım. Felsefe soruları da zordu. Matematik dersim iyi olmadığı için sınavım da kötü geçti. Bence sınavın belirleyicisi sözel alanda Türkçe olacak.

Beyza Akyıldız: Türkçe’de çok oyalandım, sorular zordu. Seçenekler arasında kaldım. Matematik ve geometriyi yetiştiremedim. Felsefe soruları yorum ağırlıklıydı. Din kültüründe de zorlandım.

Ozan Bakırdaş: Bir vakıf üniversitesinde Rus dili ve edebiyatı okuyorum. Sorular genel olarak kolaydı ama süre yetmedi.

Bilge Tokat: Vakıf üniversitesinde Türk dile ve edebiyatı 4’üncü sınıf öğrencisiyim. Bu, sınava 4’üncü girişim. Edebiyat ve Türkçe kolaydı, tarih ve coğrafya ise bilgisi olana kolaydı. Matematik soruları orta zorluktaydı ama geometri zordu. Yüksek puan alarak başka bir üniversiteye gitmek istiyorum.

Görkem Göğer: Sorular orta düzeydi. Matematik dersim iyi olmadığı için beni zorladı, ilginç bir soru yoktu. Grafik tasarım okumak istiyorum.

Zeynep Subaşı: İlk kez üniversite sınavına katıldım. Sıkı çalıştım, özel ders aldım. Sınav sistemi değişikliği beni etkiledi, çünkü yeni sistemin neler getireceğini bilmiyordum, endişelerim vardı. Sınavda süre sıkıntısı yaşadım, Türkçe’de 3-soruda paragraflar uzundu, sınavın belirleyicisi matematik olacak bence.